Opmåling til gardiner

Når du skal bestille gardiner eller persienner på Aurora CPHs webshop, er det vigtigt at foretage en korrekt opmåling af vinduet, så du undgår at skulle gøre det igen og spilde tid og energi. Opmåling til gardiner er ikke så svært, som mange tror, og kræver kun få ting: et målebånd, en blyant og et stykke papir.

Hos Aurora CPH har vi gjort det endnu lettere for dig med vores videoguide, hvor du kan se, hvordan du let måler op til gardinerne. 

Vi anbefaler at bruge et målebånd i stål, da det er både stift og blødt på samme tid, hvilket gør det lettere at foretage en opmåling. En tommestok kan være for hård og gøre det svært at måle i hjørner, mens et blødt målebånd kan give unøjagtige mål.

Så inden du bestiller dine nye gardiner eller persienner på Aurora CPHs webshop, husk at foretage en korrekt opmåling af vinduet. Se vores videoguide for at få den bedste opmåling af dine gardiner.

Opmåling inde i rammen

Når der skal måles op, er det vigtigt, at der bliver lavet minimum 2 mål af bredden og 2 mål af højden. Mål altid i toppen af vinduet og i bunden af vinduet. De mål du skal angive i bestillingen, vil altid være det smalleste i bredden og det højeste i højden. På den måde vil gardinet kunne være i vinduet og kunne dække hele vinduet i højden. De mål, der bliver angivet i bestillingen, vil være de færdige mål, hvilket betyder, at der ikke bliver lagt til eller trukket fra målet.

Opmåling af bredde:

Mål bredden af den vindues- eller døråbning, hvor dine nye gardiner skal sidde. Den bredde, du skal måle og bestille, er det færdige breddemål på gardinet - fra ydersiden af beslag i den ene side til ydersiden af beslag i den anden side. Eller den maksimale bredde af det færdige gardin inklusiv beslag. Skal dine gardiner sidde i en karm eller vinduesramme, skal du trække 0.5 cm fra det samlede mål. Dette er for at være sikker på, at der er luft til at få gardinet på plads og samtidig sikrer du, at der er plads til beslagene.

Eksempel

Vindueshullet er 140 cm i bredden, og det skal sidde inde i vinduesrammen. Så skal du bestille 139,5 cm. Dog vil lærredets/stoffets samlede breddemål være smallere i end det du indtaster, i nogle tilfælde hvor gardinet er sidemonteret. Dermed sikres problemfri op- og nedrulning.

Opmåling af højde:

Mål højden der hvor dine gardiner skal sidde. Den højde, du bestiller, er det færdige højdemål på dine nye gardiner. Vi sørger for at tilføje den nødvendige ekstra højde hvis det kræves.